UU-vejledning

UU-vejledernes opgave er følgende:

• Planlægge og gennemføre uddannelsessamtalerne på 8. – 10. klassetrin

• Eleverne i 9. klasse tilbydes min. 1 uddannelsessamtale, hvor forældrene også inviteres med. Derudover tilbydes samtaler efter behov.

• Eleverne i 10. klasse tilbydes min. 1 uddannelsessamtaler, hvor forældrene bliver inviteret med til den ene. Derudover tilbydes uddannelsessamtaler efter behov

• Bistå eleverne på 9. og 10. klassetrin i udfærdigelsen af deres uddannelsesplaner.

• Forestår planlægningen af elevernes besøg og praktikophold i virksomheder og uddannelsesinstitutioner.

• Bistå og hjælpe klasselærerne og andre lærere fra 0. – 10. klassetrin ved tilrettelæggelsen og evt. ved gennemførelsen af undervisningen i uddannelses-, erhvervs- og arbejdsmarkedsorientering.

• Bistå ved tilrettelæggelsen og evt. gennemførelsen af den almindelige forældreorientering om uddannelsesmuligheder.

• Bistå ved den individuelle vejledning og rådgivning om valg af fag og kurser.

• Medvirke ved formidling af erhvervsmæssig uddannelse eller beskæftigelse.

• Medvirke til at skolens vejledningskontor bliver et åbent og rart sted, hvor man frit kan snakke om sit fremtidsliv og sine fremtidsplaner.

UU-vejleder på Rundhøjskolen

Christian Skovborg